Csirkemell, töltve minden finomsággal? Nálunk mindig jöhet! Ünnepnapokon, de akár csak saját kedvünkre.
Egyik tipikus korai fényképem:) Imádok nosztalgiázni... |
Hozzávalók: 1 egész, kb. 1 kg-os csirkemell, csont és bőr
nélkül, 10-12 szelet préselt sonka, 10 dkg félkemény sajt, kb. 15 szem aszalt
szilva, kb. 15 szem olívabogyó, kb. 10 szem aszalt kajszibarack, 2 csirkemáj, 1
vöröshagyma, zöldpetrezselyem, só, bors, csípős csirkefűszer, zsiradék.
Elkészítése: A mellett két részre osztjuk, levágjuk róla a
leváló kis részeket. A megmaradt nagy húst a szélétől befelé bevágjuk úgy,
hogy, mint egy könyvet, szétnyithassuk. Gyengéden kipotyoljuk, bedörzsöljük a
csípős fűszerrel. A két levágott kisebb részt is kiverjük, egymásra fektetjük,
hogy egy újabb húslapot kapjunk, fűszerezzük.
A vöröshagymát kevés zsiradékon megdinszteljük, hozzáadjuk
az elkapart májakat, sózzuk, borsozzuk, készre sütjük. Finomra vágott
petrezselyemzöldet adunk hozzá, kihűtjük, esetleg botmixerrel pépesítjük. Lekenjük
vele a két kis részből összeállított, előzőleg sonkával egy sorban kirakott
hússzeletet. Szorosan feltekerjük, zsiradékkal lekent alufóliába helyezzük,
megformázzuk, szorosan becsomagoljuk. Egy másik hússzeletet kirakunk egy sor sonkával,
a szélére aszalt barackot helyezünk, tekerünk rajta egyet, rá sorakoztatjuk hosszúkás
téglalapokba vágott sajtot. Feltekerjük, zsiradékos alufóliába formázzuk,
csomagoljuk. Végül az utolsó lap húst is elővesszük, kirakjuk egy sor sonkával,
erre sorakoztatjuk az aszalt szilvát. Szorosan tekerünk egyet rajta, kirakjuk
az olívabogyóval, majd az egészet feltekerjük, alufóliába csomagoljuk. Forró
sütőben, 50 perc alatt kisütjük, hagyjuk kihűlni, majd az alufóliát lehúzva
róla felszeleteljük.
Megjegyzés: Kisebb vendégség esetén étvágyhozóként is
kínálható. Hogy kiadósabb legyen, pirított bagett szeletkékre helyezhetjük,
friss salátával tálaljuk. Ha nincs időnk, kedvünk a májjal foglalkozni, 1
evőkanál morzsával elkavart bolti májkrémmel is lekenhetjük a hússzeleteket,
amire egy főtt tojást is reszelhetünk, így téve még látványosabbá, kiadósabbá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése