Hozzávalók
4 személyre: 50 dkg csirkemáj, 40 dkg tészta, 30 dkg vegyes zöldség, 5 dkg vaj,
majoránna, só, bors, zsiradék.
Elkészítése:
Enyhén
sózott vizet teszünk főni a zöldségeknek és a tésztának, mindkettőt külön-külön
készre főzzük. A zöldségeket kis kockákra vágjuk, melegen tartjuk. Közben bő
zsiradékot teszünk forrósodni. Amikor sül, egyenként belehelyezzük az előtte megtisztított,
kissé kiáztatott, megtörölgetett és nagyobb darabokba vágott májakat, majd fedő
alatt addig sütjük, míg jól átsülnek. Vigyázzunk rá, hogy a zsiradék ne legyen
túl forró, mert kiszárad, megkeményedik és meg is keseredhet a máj. Amikor
átsült, papírszalvétára szedjük.
A
tésztát leszűrjük. Míg csepeg, a vajat felforrósítjuk, kissé megsózzuk és
elkavarjuk benne a majoránnát. Párszor elkeverjük és levesszük. A tányérokra
szedett tésztát meglocsoljuk a fűszeres vajjal, mellé zöldséget, és a közben
megsózott, borsozott májat kínálunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése