Hozzávalók (4 személy részére): 80 dkg csirkemell filé, kb. 15 dkg félkemény sajt, kb. 16-20 szelet vékonyra szeletelt sonka vagy bacon; a körethez: 60 dkg mélyhűtött zöldborsó, 2-3 sárgarépa, továbbá: só, bors, zsiradék.
Elkészítése: A csirkemellet először ketté majd hüvelykujjnyi szeletekre vágjuk, éles késsel középen bemetsszük. Enyhén sózzuk, borsozzuk, egy-egy kis hasáb sajtot helyezünk a közepükbe. Sonkaszeletekbe csomagoljuk. Fogvájót szúrunk bele, hogy ne nyíljon szét. Egy tepsibe alufóliát helyezünk, olajjal megkenjük, ráhelyezzük a tekercseket, előmelegített sütőben 50 percig, sütőpapírral lefedve sütjük, majd a papírt levéve megpirítjuk.
Míg sül, vizet forralunk, beleszórjuk a jégtől megmosott
zöldborsót és a kockára vágott sárgarépát. Enyhén sózzuk. A reszelt sajttal
megszórt csirkemellfalatokat a zöldborsós körettel kínáljuk.
Megjegyzés: nem ráncosodik meg a zöldborsó, ha nem szűrjük
le azonnal, ahogy elkészült. Hagyjuk a forró vízben miután lezártuk alatta a
tüzet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése