Hozzávalók: 2 ¼ bögre finomliszt, 20 dkg krémsajt, 1 bögre olvasztott vaj/jóféle sütőmargarin, ½ bögre cukor, ½ mokkáskanálnyi só; a nyújtáshoz: kristálycukor; a tetejére: darabos mandula.
Elkészítése: A vajat és a cukrot addig verjük, míg a cukor teljesen felolvad. Kanalanként hozzáadjuk a krémsajtot, alacsony fokozaton hozzádolgozzuk a leszitált lisztet.
Lágy, de nem ragadós tésztát kapunk, amit két részre osztva, műanyag tasakban legalább 2 órára hűtőben pihentetünk.
Kristálycukorral bőven megszórt asztalra tesszük az egyiket.
A tetejét is bőven megszórjuk cukorral, óvatosan kb. 1 cm vastagra nyújtjuk (ha közben még ragad, szórjunk alá vagy rá cukrot.
Kiszaggatjuk, a maradékot összegyúrjuk, nyújtjuk, szaggatjuk újra.
A korongokat megszórjuk a mandulával, előmelegített, 200 fokos sütőbe tolva sütjük 5 percig, majd vegyük vissza 150 fokra, és süssük még kb. 10-12 percig, amíg a szélei kezdenek aranyszínűre sülni.
A tepsiben hagyjuk kihűlni.
A másik tésztalappal ugyanígy járunk el.
Megjegyzés: 2,5 dl. bögrét használtam. Sütőpor nem kell a tésztába. Ha roppanósabb kekszet szeretnénk, nyújtsuk valamivel vékonyabbra a tésztát.
Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert megkeményedik.
Önmagát is eteti, ki kiváló csemege kávé, kakaó, vagy bármilyen meleg ital mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése