Nagyon szeretem a kolbászt, készíteni jobban, mint enni. Dédelgetett álmom, hogy egyszer kézműves kolbászokat készítek majd. A saját kezűleg készítetteket jobban kedvelem, mert nem találom olyan erősen fűszerezettnek, inkább arra törekszek, hogy pikáns legyen, mégis lightosabb, hogy így fogalmazzak. Ez nem azt jelenti, hogy nem fűszerezek, sőt, a csilis kolbászok a kedvenceim :)
Hozzávalók: 1,50 kg csirkecomb, 1 kisebb vöröshagyma, 3-4 cikk fokhagyma, fél marék friss bazsalikom, vagy 1 evőkanál szárított, 2-3 csík piros színű paprika, 2-3 friss csili, vagy 1 teáskanál (esetleg több) csilipehely, só, bors, fél teáskanál curry; disznóbél
Elkészítése: A combokat bőrével együtt kockára vágjuk, enyhén megsózzuk, 1 órát pihentetjük. Hozzáadjuk a felvágott hagymát és paprikákat, illetve a fokhagymát. Kislyukú darálon átnyomjuk, elkavarjuk a fűszerekkel. A disznóbelet legalább 1 órán át enyhén ecetes, hideg vízben áztatjuk felhasználás előtt. A ledarált húst, disznóbélbe töltjük, lazán, hogy a végén 15-20 centiméterenként megcsavarhassuk. Grillen, vagy sütőben, esetleg serpenyőben megsütjük, és egyszerű friss, édes szőlővel, mustárral, kolbász-szósszal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése