Hozzávalók (4 személyre): 1,5 literes üveg zöldbab (vagy 2x8 dl), 4 egész
csirkecomb, 1 fej fokhagyma, 1 csapott evőkanál liszt, 2 dl tejföl, 1-2
evőkanál mélyhűtött paprika, só, bors, zsiradék, 1 teáskanál szárított tárkony.
Elkészítése: A combokat kettévágjuk, minden oldalukról szép
pirosra sütjük. Kis helyet csinálunk mellettük a felvágott fokhagymának, kissé
elsütjük, az egészet sózzuk, borsozzuk, felengedjük nagyon kevés vízzel. Fedő
alatt, a vizet többször is pótolva, puhára pároljuk. A húst kiszedjük, a
zsiradékba szórjuk a paprikát, kissé megdinszteljük, rászórjuk a
lisztet, kissé megsütjük. Ráöntjük a zöldbabot, kevés vízzel elkavart tejföllel felengedjük, felforraljuk, tárkonyt szórunk bele. További vízzel beállítjuk a
sűrűségét. A melegen tartott hússal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése