Hozzávalók
(4 személyre): 40 dkg spagetti; 50 dkg csirkemell, 1 csapott evőkanál méz, 1
evőkanál citromlé; 1 kis vöröshagyma, 2 sárgarépa, 2-3 cikk fokhagyma, 1
evőkanál reszelt gyömbér, kb. 10 evőkanál szójaszósz, só, bors, 1 doboz bambuszrügy, fél doboz ananász,
félmaréknyi kínai fafülgomba;
zöldhagymaszár.
Elkészítése:
A húst csíkokra vágjuk, a méz, a citrom és 4-5 evőkanál szójaszósz keverékébe
pácoljuk, legalább 1-2 órára. A gombát forró vízbe áztatjuk 15-20 percre.
A tésztát
főni tesszük. A húst zsiradékon megsütjük, kiszedjük. A zsiradékon megpirítjuk
a hagymát, a bambuszrügyet és a vékony
csíkokra vágott sárgarépát. Hozzáadjuk a leszűrt spagettit, együtt kavargatva
sütjük. Rászórjuk a reszelt gyömbért, a zúzott fokhagymát és a gombát,
meglocsoljuk a maradék szójaszósszal (ízlés szerint több is lehet). Amikor
összesült, hozzákavarjuk a húst és az ananászt, összeforrósítjuk, és
zöldhagymaszárral megszórva kínáljuk.
Megjegyzés:
A kínai pirított tészta üvegtésztából készül, ám ez nincs mindig kéznél, és
kiválóan helyettesíthető a nem utolsó sorban jóval olcsóbb spagettivel is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése