Szójaszószos spagetti



Hozzávalók (4 személyre): 40 dkg spagetti; 50 dkg csirkemell, 1 csapott evőkanál méz, 1 evőkanál citromlé; 1 kis vöröshagyma, 2 sárgarépa, 2-3 cikk fokhagyma, 1 evőkanál reszelt gyömbér, kb. 10 evőkanál szójaszósz, só, bors, 1  doboz bambuszrügy, fél doboz ananász, félmaréknyi kínai fafülgomba;  zöldhagymaszár.


Elkészítése: A húst csíkokra vágjuk, a méz, a citrom és 4-5 evőkanál szójaszósz keverékébe pácoljuk, legalább 1-2 órára. A gombát forró vízbe áztatjuk 15-20 percre.
A tésztát főni tesszük. A húst zsiradékon megsütjük, kiszedjük. A zsiradékon megpirítjuk a hagymát, a bambuszrügyet  és a vékony csíkokra vágott sárgarépát. Hozzáadjuk a leszűrt spagettit, együtt kavargatva sütjük. Rászórjuk a reszelt gyömbért, a zúzott fokhagymát és a gombát, meglocsoljuk a maradék szójaszósszal (ízlés szerint több is lehet). Amikor összesült, hozzákavarjuk a húst és az ananászt, összeforrósítjuk, és zöldhagymaszárral megszórva kínáljuk.
Megjegyzés: A kínai pirított tészta üvegtésztából készül, ám ez nincs mindig kéznél, és kiválóan helyettesíthető a nem utolsó sorban jóval olcsóbb spagettivel is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése