Kívül ropog, belül puha, krémsajtos
A krumplikat nagyon jól megsikáljuk, és éles
késsel minél vékonyabban bevagdosunk úgy, hogy ne vágjuk át. A krémsajtot,
hagymaporokat, a vajat, a sót és borsot alaposan elkavarjuk, majd egy kés
segítségével minden krumpliszeletet megkenünk vele. Ha marad, elosztjuk a
krumplik tetején. Olajjal kikent sütőpapíros tepsire rakjuk, sütőpapírral
letakarva, előmelegített, 170 fokos sütőben 40-45 percet sütjük, ha úgy látjuk,
hogy kész, a papírt leszedve, a hőfokot 200 fokra emelve szép pirosra sütjük.
Csípősen, fűszeresen
Hozzávalók (4 személyre): 1 kg krumpli, 1 teáskanál
chilipor, 1 teáskanál hagymapor, 1 teáskanál fokhagymapor, 0,5 teáskanál őrölt
kömény, só, bors, 2 evőkanál vaj, olaj.
Elkészítése: A krumplit meghámozzuk, és hagyományos
hasábokra vágjuk. A vajat megolvasztjuk, belekavarjuk a fűszereket, langyosra
hűtjük, egy edényben a hasábokra öntjük, és alaposan összekavarjuk. Jól kikent
sütőpapíros tepsire halmozzuk úgy, hogy lehetőleg 1 sorban legyen. Ha száraznak
tűnik, még meglocsoljuk kevés olvasztott vajjal. Sütőpapírral lefedjük, 170
fokon 25 percig sütjük, átforgatjuk. Ha készre sült, a papírt levesszük és 200
fokon kissé megpirítjuk. Nem sokáig, mert kiszáradhat.
Tipp: Amikor kiszedjük a tepsiből, és úgy érezzük, hogy
száraz, még kavarjunk hozzá kevés vajat, ezt már nem kell olvasztani, a forró
krumplin szépen eloszlik majd.
Kurkumás, sajtos
Hozzávalók (4 személyre): 1 kg krumpli, 1 teáskanál
fokhagymapor, 1 teáskanál kurkuma, 10-15 dkg félkemény sajt, só, bors, olaj.
Sajtos, paprikás
A krumplikat meghámozva félbevágjuk, majd
szeleteket vágunk belőle. A vajat megolvasztjuk, elkavarjuk a krumplival.
Rászórjuk a fűszereket, laposan összeforgatjuk.
Olajjal kikent sütőpapíros tepsire borítjuk, eligazítjuk, letakarjuk
sütőpapírral, és 25-30 percig sütjük. Összeforgatjuk, rászórjuk a reszelt
sajtot és készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése