Hozzávalók (4 személyre): 1 db. kb. 1 kg-os sütőtök, 10 dkg
cukor, fél tasak vaníliás pudingpor, ízlés szerint gyömbér (kb. 1 kisujjnyi,
vékonyabb szelet), 1-1,5 dl tejszín, 1 narancs, só, fahéj és kókusz a
díszítéshez.
Elkészítése: A cukrot megkaramellizáljuk, ráborítjuk a kis
kockákra vágott, megtisztított tököt, kavargatjuk, míg halljuk, hogy a sülés
elállt. Felengedjük annyi vízzel, ami épp csak ellepi, hozzáadjuk a gyömbért,
csipet sót, és puhára főzzük. A gyömbért kivesszük, a tököt botmixerrel
kidolgozzuk. Elkavarjuk a pudingporral felkavart 1 dl tejszínnel, tűzre
visszatéve összeforraljuk. Ha túl sűrű, kevés vízzel vagy tejjel engedjük még
fel, vagy ízlés szerint még tejszínt is adhatunk hozzá. Mielőtt levesszük,
ízlés szerint narancslevet csavarunk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése