Csoki és dió. Csak jó lehet!




A csokoládé és a dió találkozásából csak jó sülhet ki, a szó szoros értelemében is. A csábító krémhez könnyű olajos piskóta lapok járnak.A krémet rumaromával is feldobhatjuk.


                                    Ha szeretik a diót és a csokoládét, érdemes kipróbálni. 
                                                   Egyszerű, de nagyszerű kategória.
Hozzávalók a tésztához: 4 tojás, 4 evőkanál cukor, 4 evőkanál liszt, 2 evőkanál olaj, fél tasak sütőpor; a diós töltelékhez: 15 dkg darált dió, 2 tojás, 1 dl tej, 1 evőkanál liszt, 10 dkg vaj; a csokoládés krémhez: 10 dkg csokoládé, 2 tojás, 2 evőkanál liszt, 1 evőkanál kakaó, 2 dl tej, 10 dkg vaj; a tetejére: 10 dkg étcsokoládé, 1 dl tej,  kiskanál olaj.

A tojások fehérjét félkeményre verjük, kanalanként hozzádolgozzuk a cukrot, míg kemény, egybeálló habot kapunk. Hozzákavarjuk a sárgákat, kanalanként az olajat, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztes sütőport, előmelegített sütőben megsütjük, kihűtjük. A diós krémhez a hozzávalókat lassú tűzön megfőzzük, kihűtjük, majd habosra verjük a margarinnal. A csokoládés krémhez valókat szintén összefűzzük, vigyázzunk hamar odaég. Ha kihűlt, habosra kavarjuk a vajjal. A tésztát hosszában elvágjuk, majd kettévágjuk. A képen látható módon megtöltjük a lapokat: csokis-, diós-, csokis krémmel, a tetejére is hagyunk kevés csokoládés krémet. A sütemény oldalait egyenletesre vágjuk. A tetejére valókat összemelegítjük, az oldalát bevonjuk csokoládéval, a tetejére is csorgatunk.

Megjegyzés: Az összeállított süteményt tegyük hűtőbe legalább egy éjszakára. Másnap gyönyörűen szeletelhető lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése