A csokoládé és a
dió találkozásából csak jó sülhet ki, a szó szoros értelemében is. A csábító
krémhez könnyű olajos piskóta lapok járnak.A krémet rumaromával is feldobhatjuk.
Ha szeretik a diót és a csokoládét, érdemes kipróbálni.
Egyszerű, de nagyszerű kategória.
Hozzávalók a tésztához: 4 tojás, 4 evőkanál cukor, 4
evőkanál liszt, 2 evőkanál olaj, fél tasak sütőpor; a diós töltelékhez: 15 dkg
darált dió, 2 tojás, 1 dl tej, 1 evőkanál liszt, 10 dkg vaj; a csokoládés
krémhez: 10 dkg csokoládé, 2 tojás, 2 evőkanál liszt, 1 evőkanál kakaó, 2 dl
tej, 10 dkg vaj; a tetejére: 10 dkg étcsokoládé, 1 dl tej, kiskanál olaj.
A tojások fehérjét félkeményre verjük, kanalanként
hozzádolgozzuk a cukrot, míg kemény, egybeálló habot kapunk. Hozzákavarjuk a sárgákat, kanalanként az olajat, majd
óvatosan beleforgatjuk a lisztes sütőport, előmelegített sütőben megsütjük,
kihűtjük. A diós krémhez a hozzávalókat lassú tűzön megfőzzük,
kihűtjük, majd habosra verjük a margarinnal. A csokoládés krémhez valókat szintén összefűzzük,
vigyázzunk hamar odaég. Ha kihűlt, habosra kavarjuk a vajjal. A tésztát hosszában elvágjuk, majd kettévágjuk. A képen
látható módon megtöltjük a lapokat: csokis-, diós-, csokis krémmel, a tetejére
is hagyunk kevés csokoládés krémet. A sütemény oldalait egyenletesre vágjuk. A tetejére
valókat összemelegítjük, az oldalát bevonjuk csokoládéval, a tetejére is
csorgatunk.
Megjegyzés: Az összeállított süteményt tegyük hűtőbe
legalább egy éjszakára. Másnap gyönyörűen szeletelhető lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése