Hozzávalók: 1 liba nyakáról lefejtett bőr, 20-25 dkg darált
hús (attól függően mekkora a nyak), 2 gomba, 2 kemény tojás + 1-2 nyers tojás,
1-2 szelet friss piros színű paprika, só, bors, késkegynyi szerecsendiópor, fél
mokkáskanálnyi pirospaprika.
Elkészítése: A libanyakat alaposan megtisztítjuk. A gombát
felvágjuk, kevés zsiradékon megpároljuk, hozzászórjuk az apró kockára vágott
pirospaprikát, elsütjük, a zsírból kiszedjük. A darált húst a fűszerekkel
felízesítjük, alaposan elkavarjuk. 1 nyers tojást adunk még hozzá, ezzel is
kidolgozzuk, csak akkor üssük hozzá a másodikat, ha túl száraznak tűnik a
keverék. Csak ekkor adjuk hozzá a gombát és a kockára vágott kemény tojásokat,
óvatosan összeforgatjuk, hogy minél kevésbé törjenek. A masszával megtöltjük a
libanyakot, melynek keskenyebb végét előzőleg már bevarrtuk. A másik végét is
gondosan összevarrjuk, majd lobogó vízbe téve, a tüzet csendesítve, lefedve
legalább 1 órát főzzük. Kivesszük, teljesen kihűtjük. Zsiradékot forrósítunk, a
nyakat minden irányból szép pirosra sütjük. Kihűlve kiválóan szeletelhető, akár
hidegtálakra, akár hideg ételekhez kiváló.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése