Színes töltött libanyak




Hozzávalók: 1 liba nyakáról lefejtett bőr, 20-25 dkg darált hús (attól függően mekkora a nyak), 2 gomba, 2 kemény tojás + 1-2 nyers tojás, 1-2 szelet friss piros színű paprika, só, bors, késkegynyi szerecsendiópor, fél mokkáskanálnyi pirospaprika.
Elkészítése: A libanyakat alaposan megtisztítjuk. A gombát felvágjuk, kevés zsiradékon megpároljuk, hozzászórjuk az apró kockára vágott pirospaprikát, elsütjük, a zsírból kiszedjük. A darált húst a fűszerekkel felízesítjük, alaposan elkavarjuk. 1 nyers tojást adunk még hozzá, ezzel is kidolgozzuk, csak akkor üssük hozzá a másodikat, ha túl száraznak tűnik a keverék. Csak ekkor adjuk hozzá a gombát és a kockára vágott kemény tojásokat, óvatosan összeforgatjuk, hogy minél kevésbé törjenek. A masszával megtöltjük a libanyakot, melynek keskenyebb végét előzőleg már bevarrtuk. A másik végét is gondosan összevarrjuk, majd lobogó vízbe téve, a tüzet csendesítve, lefedve legalább 1 órát főzzük. Kivesszük, teljesen kihűtjük. Zsiradékot forrósítunk, a nyakat minden irányból szép pirosra sütjük. Kihűlve kiválóan szeletelhető, akár hidegtálakra, akár hideg ételekhez kiváló.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése