Sült csirke sajtmártással és zöldségkosárkával
Hozzávalók: 4 egész csirkecomb, 30 dkg, tetszés szerinti fagyasztott zöldségkeverék, 1 darab 80 dkg-os mélyhűtött réteslap, csirkefűszer, só, vékony baconszeletek, 1 tojás; a mártáshoz: 5-6 dkg reszelt sajt, 1 kicsi fej vöröshagyma, 2 kisebb cikk fokhagyma, 1 nagy evőkanál liszt, csipetnyi szerecsendió, kevés zsiradék, tej.
A combokat alaposan megmossuk, bedörzsöljük csirkefűszerrel, majd legalább egy órát pihentetjük a hűtőben. Közben felolvasztjuk a réteslapot, és enyhén sós vízben kifőzzük a zöldségkeveréket. Leszűrjük, lecsepegtetjük. A húsokat tetszés szerint grillezve vagy sütőzacskóban készre sütjük, melegen tartjuk. Amíg sül, a réteslapot lisztezett munkalapon kissé elnyújtjuk, majd akkora kockákra vágjuk, hogy a rendelkezésünkre álló formákat kibélelhessük vele. A széleken lelógó tésztát vágjuk le, majd a formákat töltsük meg a zöldséggel. A másik lapot is nyújtsuk ki, ebből is vágjunk kockákat és fedjük le a kosarakat, a széleket óvatosan nyomkodjuk össze. Egy hegyes késsel szurkáljuk meg, hogy a keletkező gőz távozhasson, majd a felvert tojással kenjük le. Tetejére fektessünk a bacon szeletekből, de ha ez nem áll rendelkezésünkre, el is hagyhatjuk. A kosárkákat toljuk a forró sütőbe és süssük piros-ropogósra.
Amíg sül készítsük el a mártást. A zsiradékot hevítsük fel, dobjuk rá a hagymákat, dinszteljük üvegesre, majd adjuk hozzá a lisztet, kavargassuk, míg a színe megváltozik, vigyázzunk, nehogy megbarnuljon. Engedjük fel annyi tejjel, hogy mártás sűrűséget kapjunk, sózzuk, majd vegyük le a tűzről. Botmixerrel pépesítsük, majd kavarjuk simára a sajttal és ízesítsük szerecsendióval.
A combokat a kosárkával és a sajttal kínáljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése