Hozzávalók: személyenként 1-1 pisztráng, só, bors, fokhagyma
ízlés szerint, liszt; a körethez szalmakrumpli, saláta.
Elkészítése: A halakat kiolvasztjuk, megtisztítjuk, alaposan
megmossuk, lecsepegtetjük, papírtörölközővel felitatjuk kívül-belül a
nedvességet. Sóval, borssal, zúzott fokhagymával kívül-belül bedörzsöljük,
alufóliába csomagoljuk, félórára a hűtőbe tesszük pácolódni. Kivéve lisztbe
forgatjuk (a hasüreget nem lisztezzük), bő, forró olajban mindkét oldalán
piros-ropogósra sütjük. Frissen sütött szalmakrumplival, friss salátával
kínáljuk.
Megjegyzés: ha szeretjük a pikánsabb ízeket, a fokhagymát,
sót és borsot 2-3 evőkanál mustárral kavarhatjuk ki, ezzel kenegessük be a
halat pácolódni. A hasüreget ez esetben csak sóval és borssal dörzsöljük be,
sem mustárt, sem lisztet nem kenünk rá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése