Fokhagymás hal



Hozzávalók: személyenként 1-1 pisztráng, só, bors, fokhagyma ízlés szerint, liszt; a körethez szalmakrumpli, saláta.

Elkészítése: A halakat kiolvasztjuk, megtisztítjuk, alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, papírtörölközővel felitatjuk kívül-belül a nedvességet. Sóval, borssal, zúzott fokhagymával kívül-belül bedörzsöljük, alufóliába csomagoljuk, félórára a hűtőbe tesszük pácolódni. Kivéve lisztbe forgatjuk (a hasüreget nem lisztezzük), bő, forró olajban mindkét oldalán piros-ropogósra sütjük. Frissen sütött szalmakrumplival, friss salátával kínáljuk.
Megjegyzés: ha szeretjük a pikánsabb ízeket, a fokhagymát, sót és borsot 2-3 evőkanál mustárral kavarhatjuk ki, ezzel kenegessük be a halat pácolódni. A hasüreget ez esetben csak sóval és borssal dörzsöljük be, sem mustárt, sem lisztet nem kenünk rá. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése