Hozzávalók (4 személyre): 4 szép szelet tarja, 4-5 alma,
1-1,5 dl finom bor, 10 dkg cukor, csipet só, sertésfűszer, 1 evőkanál vaj.
Elkészítése: A hússzeleteket sütés előtt 1-2 órával
dörzsöljük be a fűszerrel, majd a sütőben grill fokozaton megsütjük. Közben a
vajat felhevítjük, belerakjuk a szeletekre vágott almát, megszórjuk cukorral és
sóval, addig pároljuk, míg az alma megpuhul, nem kell hozzá sok idő. Ráöntjük a
bor, és addig pároljuk, míg az alkohol illata elszáll, levesszük. Ha túl kevés
boros-lé maradna alatta, öntsünk még hozzá bort, hiszen úgy finom, ha
karamelles-boros szószt nyerünk. A kisült húsokat meglocsoljuk a boros
szósszal, és almával megrakva kínáljuk.
Megjegyzés: Önmagában is fogyaszthatjuk, de tetszés szerint
köretet is kínálhatunk mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése