Szárnyasmáj-lepény leves


Hozzávalók 4 személyre: 7 dkg vaj, 4 tojás, 2 szép, egész csirkemáj (ha kicsik, akkor 3), 4 kanál kenyérmorzsa, 2 kis szelet kenyér, kakukkfű, bazsalikom, zöldpetrezselyem, só, bors; a befőzéshez húsleves-lé.
Elkészítése: A májakat megmossuk, elkaparjuk. Hozzáadjuk a vajat, 2 egész tojást és 2 sárgáját, a vízbe áztatott, alaposan kinyomkodott kenyeret, a morzsát. Felfűszerezzük, mixerrel simára dolgozzuk. A megmaradt 2 tojásfehérjét kemény habbá verjük, beleforgatjuk a masszába. Egy közepes tepsit kikenünk vajjal, belesimítjuk a lepényt, közepes tűznél körülbelül 30 perc alatt kisütjük. Kiborítva apró kockákra vágjuk. A húsleves-lét felforraljuk, tányérokra szedjük, betétként a szárnyasmáj-lepény kockákat kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése