Hozzávalók (4 személyre): 50 dkg disznóhús, 30 dkg
zöldborsó, 3 paradicsom, 1 zöldpaprika, 1 vöröshagyma, só, bors, pirospaprika,
petrezselyemzöld, zsiradék; a nokedlihez: 1 tojás, fél dl. víz, liszt, só.
Elkészítése: A hagymát apró kockára vágjuk, a zsiradékon megpároljuk. Hozzáadjuk a kis kockára vágott paprikát, kissé elsütjük, beletesszük a kockára vágott paradicsomot, ezt is elsütjük, megszórjuk a pirospaprikával, pici vizet adunk alá. A tűzről levesszük, botmixerrel simára dolgozzuk. Visszatesszük, belerakjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, vizet öntünk rá, majdnem készre főzzük. Felengedjük vízzel, felforraljuk, beleszórjuk a zöldborsót, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, készre főzzük. Közben a tojással és a hideg vízzel, csipet sóval, annyi lisztet adva hozzá, hogy szaggatható tésztát kapjunk, elkészítjük a galuskát. Beleszaggatjuk a levesbe, miután feljön a tetejére elkészült. Tejföllel, friss kenyérrel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése