Hozzávalók kb. 15 darabhoz: 25 dkg mascarpone, 2 dl tejszín,
1 üveg cukrozott ribizli (vagy más gyümölcs), de friss, vagy fagyasztott
gyümölcs is jó, 3 tojás, 4 kanál cukor, 4 kanál liszt, 2 kanál méz, 1
kiskanálnyi mák, mokkáskanálnyi sütőpor.
Elkészítése: A tojásokat szétválasztjuk, a fehéreket
keményre verjük. Ekkor hozzáadunk egy kanál vizet, ezzel is felverjük, majd
egyenként alaposan beledolgozzuk a 4 kanál cukrot is. A végén belekavarjuk a
sárgákat, ezzel is eldolgozzuk, majd a mixert félretesszük. Egyenként rászórjuk
a 4 kanál lisztet, és óvatosan beleforgatjuk. A végén hozzáadjuk a mákot, pár
szem szedret és a sütőport, majd közepes hőmérsékleten kisütjük, kihűtjük.
A 2 dl tejszínből igen kemény habot verünk. Egy keveset
félreteszünk a díszítéshez, a többit a mascarponét és a mézet hozzáadva egynemű
masszává dolgozzuk. Ekkor ízlés szerint cukrozott szedret adunk hozzá, ezzel is
alaposan elkavarjuk. A krémet a piskótára kenjük, majd legalább 2 órára hűtőbe
tesszük. Tálalás előtt egy pohár segítségével kiszúrjuk. Könnyen kijönnek a
tortácskák, ha egy hegyes késsel az egyik oldalukon alányúlunk. Tányérokra
helyezzük, majd gyümölccsel, tejszínhabbal díszítve kínáljuk.
Megjegyzés: mivel a gyümölcs cukrozott és sok a leve, csakis
tálalás előtt halmozzuk a tortácskákra, különben a sütemény elázik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése