Mascarponés ribizlitortácska




Hozzávalók kb. 15 darabhoz: 25 dkg mascarpone, 2 dl tejszín, 1 üveg cukrozott ribizli (vagy más gyümölcs), de friss, vagy fagyasztott gyümölcs is jó, 3 tojás, 4 kanál cukor, 4 kanál liszt, 2 kanál méz, 1 kiskanálnyi mák, mokkáskanálnyi sütőpor.
Elkészítése: A tojásokat szétválasztjuk, a fehéreket keményre verjük. Ekkor hozzáadunk egy kanál vizet, ezzel is felverjük, majd egyenként alaposan beledolgozzuk a 4 kanál cukrot is. A végén belekavarjuk a sárgákat, ezzel is eldolgozzuk, majd a mixert félretesszük. Egyenként rászórjuk a 4 kanál lisztet, és óvatosan beleforgatjuk. A végén hozzáadjuk a mákot, pár szem szedret és a sütőport, majd közepes hőmérsékleten kisütjük, kihűtjük.
A 2 dl tejszínből igen kemény habot verünk. Egy keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit a mascarponét és a mézet hozzáadva egynemű masszává dolgozzuk. Ekkor ízlés szerint cukrozott szedret adunk hozzá, ezzel is alaposan elkavarjuk. A krémet a piskótára kenjük, majd legalább 2 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt egy pohár segítségével kiszúrjuk. Könnyen kijönnek a tortácskák, ha egy hegyes késsel az egyik oldalukon alányúlunk. Tányérokra helyezzük, majd gyümölccsel, tejszínhabbal díszítve kínáljuk.
Megjegyzés: mivel a gyümölcs cukrozott és sok a leve, csakis tálalás előtt halmozzuk a tortácskákra, különben a sütemény elázik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése