Málnás sütemény

Hozzávalók (1 közepes tepsihez): 3 tojás, 15 dkg cukor, 0,5 dl olaj, 0,5 dl + 3 evőkanál tej, 2 tasak vaníliás cukor, 15 dkg liszt, fél tasak sütőpor; 30 dkg málna, 3 evőkanál cukor; 3 evőkanál kristálycukor.



Elkészítése: A tojásokat a cukrokkal habosra kavarjuk, lassanként hozzádolgozzuk az olajat, 0,5 dl tejet, elkavarjuk a liszttel és a sütőporral. Előkészített tepsibe öntjük kicsivel több, mint a felét. Kirakjuk a málnával. A maradék tésztát elkavarjuk a 3 evőkanál tejjel, és a málnára csorgatjuk. Nem kell elsimítani, szépen elterül sütés közben. Megszórjuk a 3 evőkanál cukorral. Előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés: Illatos, melegen szaftos sütemény, ám ahogy hűl, a tészta felszívja a „szaftot”. Ezért is ajánlott megvárni a szeleteléssel, hogy teljesen kihűljön, úgy szép szeletek vághatóak belőle – igaz, ahogy általában a gyümölcsös sütemények, ez is langyosan a legfinomabb.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése