Hozzávalók 4 kiflihez: 20 dkg vaj, 3-4 cikk fokhagyma, 1
evőkanál petrezselyemlevél, 10 dkg sajt, só, bors.
Elkészítése: A vajat a megtisztított, zúzott fokhagymával és
az apróra vágott petrezselyemzölddel habosra kavarjuk. Sóval, borssal
ízesítjük. A kiflit rézsútosan vékony szeletekre vágjuk, minden oldalukat
megkenjük a fűszeres vajjal, majd ismét összeragasztjuk. Kissé megformáljuk, a
tetejére vékony szeletekre vágott sajtot rakunk. Kikent tepsibe rakjuk, forró
sütőben addig sütjük, amíg a sajt ráolvad, a kifli pedig szépen megpirul.
Kivesszük, kihűtjük, majd ismét rézsútosan vágjuk fel, ám ezúttal ellenkező
irányból. Friss salátával, teával kiváló reggeli.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése