Vajas, petrezselymes-fokhagymás kifli





Hozzávalók 4 kiflihez: 20 dkg vaj, 3-4 cikk fokhagyma, 1 evőkanál petrezselyemlevél, 10 dkg sajt, só, bors.
Elkészítése: A vajat a megtisztított, zúzott fokhagymával és az apróra vágott petrezselyemzölddel habosra kavarjuk. Sóval, borssal ízesítjük. A kiflit rézsútosan vékony szeletekre vágjuk, minden oldalukat megkenjük a fűszeres vajjal, majd ismét összeragasztjuk. Kissé megformáljuk, a tetejére vékony szeletekre vágott sajtot rakunk. Kikent tepsibe rakjuk, forró sütőben addig sütjük, amíg a sajt ráolvad, a kifli pedig szépen megpirul. Kivesszük, kihűtjük, majd ismét rézsútosan vágjuk fel, ám ezúttal ellenkező irányból. Friss salátával, teával kiváló reggeli.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése