Hozzávalók
4 személyre: 1 szép csirke, grillfűszer, vagy só, bors, sör.
Elkészítése:
A
csirkét bedörzsöljük a fűszerrel, a mellénél, a csont mentén bevágjuk,
fűszerezzük, majd erősen rögzítjük a nyársra. Parázs fölé állítjuk, és
kitartóan forgatjuk, míg szépen meg nem sül. Közben a sörrel időnként
meg-meglocsoljuk, minél többször, annál jobb. Akkor készült el, amikor már
ínycsiklandozóan piros és illatos.
Megjegyzés:
nem szabad erős tűz fölött sütni, mivel a külseje megég, anélkül, hogy a
belseje átsülne. Jól tesszük, ha folyamatosan forgatjuk, így legjobb, ha baráti
társasággal, családi összejöveteleken készítjük, hogy legyen ki felváltson, ha
elfáradt a kezünk. Ilyen alkalmakon viszont nagyszerű szórakozás a csirkesütés,
ráadásul igen jól csúszik mellé a sör. Nagyon jól illik hozzá a parázsban sült
burgonya, fűszeres joghurtos mártogatóssal, de akár szalmaburgonyát, friss
salátát, vagy egyszerű fehér kenyeret, mustárt, tormát is kínálhatunk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése