Boeuf saláta réteskosárkában






Hozzávalók: 40 dkg réteslap, 1 kis sárgarépa, 3-3 kanál zöldborsó és csemegekukorica, 1 dl majonéz, 1 kisebb savanyú uborka, kevés piros színű paprika, só, bors, reszelt sajt.
Elkészítése: A sárgarépát enyhén ízesített vízben főni tesszük. Hozzáadjuk a zöldborsót, együtt készre főzzük, leszűrjük, kihűtjük. A sárgarépát apróra vágjuk, elkavarjuk a zöldborsóval, a csemegekukoricával és a majonézzel, uborkával, apróra vágott paprikával, sóval, borssal ízesítjük. Hűtőbe tesszük. A réteslapot közben felolvasztjuk, liszttel picit megszórva kicsit vékonyabbra nyújtjuk, majd akkora négyszögeket vágunk belőle, amivel kibélelünk egy kosárkaformát. A lapokat belenyomkodjuk a kikent formákba, forró sütőben szép pirosra sütjük. Amint kihűlt, a kosárkákból kiszedjük, s ha esetleg a közepük túl magasra nő, ujjunkkal kissé benyomjuk. 1-1 kiskanálnyi salátát töltünk bele, és megszórjuk reszelt sajttal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése