Hozzávalók: 40 dkg réteslap, 1 kis sárgarépa, 3-3 kanál
zöldborsó és csemegekukorica, 1 dl majonéz, 1 kisebb savanyú uborka, kevés
piros színű paprika, só, bors, reszelt sajt.
Elkészítése: A sárgarépát enyhén ízesített vízben főni
tesszük. Hozzáadjuk a zöldborsót, együtt készre főzzük, leszűrjük, kihűtjük. A
sárgarépát apróra vágjuk, elkavarjuk a zöldborsóval, a csemegekukoricával és a
majonézzel, uborkával, apróra vágott paprikával, sóval, borssal ízesítjük.
Hűtőbe tesszük. A réteslapot közben felolvasztjuk, liszttel picit megszórva
kicsit vékonyabbra nyújtjuk, majd akkora négyszögeket vágunk belőle, amivel
kibélelünk egy kosárkaformát. A lapokat belenyomkodjuk a kikent formákba, forró
sütőben szép pirosra sütjük. Amint kihűlt, a kosárkákból kiszedjük, s ha
esetleg a közepük túl magasra nő, ujjunkkal kissé benyomjuk. 1-1 kiskanálnyi salátát
töltünk bele, és megszórjuk reszelt sajttal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése