Tüzes csilis csirkekrémleves

Ez egy igazán különleges leves, annál is inkább, mert ugyanúgy elkészíthetjük egy hosszú téli nap végén, hogy felmelegítsen, vagy épp a karácsonyi asztalra. Azoknak ajnlom, akik imádják a csilit, mint én! :)
Húsmentes változatban itt: chilis kukoricakrémleves



Hozzávalók (4 személyre): 1 csirke csontosabb részei a combok és a mell kivételével, 2 sárgarépa, 1 paszternák, 1 nagyobb burgonya, 1 kis doboz kukoricakonzerv, csilipehely, ha van, húsleveslé, ha nincs, házi ételízesítő, só szükség szerint.
Elkészítése: A csontos húsokat főni tesszük, hozzávágjuk a zöldségeket, kivéve a burgonyát. Felöntjük húsleveslével vagy vízzel, ételízesítővel fűszerezzük, majdnem készre főzzük. Hozzáadjuk a burgonyát, együtt puhára főzzük. A csontokról leszedegetjük a húsokat, a leveshez adjuk, botmixer segítségével szép krémesre kavarjuk, ízlés szerint jól megcsilizzük, felforraljuk. Tálalhatjuk pirítóssal vagy levesgyönggyel.  Melegítő hatású, ízletes leves. Csili nélkül is finom, de úgy az igazi!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése