Mustáros rozmaringos csirkecomb sütőzacskóban

Hozzávalók 4 személyre: 8 kisebb csirkecomb, 2 kanál mustár, 0,5 dl édes, de akár pikáns ketchup, csirkefűszer, fél kiskanálnyi rozmaring.


Elkészítése:
A combokat alaposan megtisztítjuk, megmossuk, majd letörölgetjük. 
Csirkefűszerrel elkavart mustárral, kethcuppal és morzsolt rozmaringgal leknejük, sütőzacskóba téve hűtőben legalább 2-3 órát, de akár egész éjjel pácolódni hagyjuk. 
Sütés előtt a húsokat még egyszer megpiszkálgatjuk a zacskóban, hogy a pác alaposan bevonja. 
A zacskót összefogjuk, pár helyen megszurkáljuk, magas falú tepsibe rakjuk, és 40 percig sütjük. 
A zacskót egy késsel felhasítjuk, vigyázzunk, mert a kiáramló gőz égési sérüléseket okozhat. 
A combokat locsolgassuk meg saját levével, majd toljuk vissza a sütőbe. 
Minél többször locsolgatjuk, annál ropogósabb és ízletesebb lesz. 
Addig hagyjuk sülni, amíg a teteje szép piros-ropogós lesz. 
Krumplipürével, szalmaburgonyával, krumplisalátával, rizzsel vagy bármilyen friss salátával kínálva ízletes, akár vendégváró főétel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése