Hozzávalók 4 személyre: 8 kisebb csirkecomb, 2 kanál mustár, 0,5 dl édes, de akár pikáns ketchup, csirkefűszer, fél kiskanálnyi rozmaring.
Elkészítése:
A combokat alaposan megtisztítjuk, megmossuk, majd
letörölgetjük.
Csirkefűszerrel elkavart mustárral, kethcuppal és morzsolt rozmaringgal leknejük, sütőzacskóba téve hűtőben legalább 2-3 órát, de akár egész éjjel pácolódni hagyjuk.
Sütés előtt a húsokat még
egyszer megpiszkálgatjuk a zacskóban, hogy a pác alaposan bevonja.
A zacskót összefogjuk, pár helyen megszurkáljuk, magas falú tepsibe rakjuk, és 40 percig sütjük.
A zacskót egy
késsel felhasítjuk, vigyázzunk, mert a kiáramló gőz égési sérüléseket okozhat.
A combokat locsolgassuk meg
saját levével, majd toljuk vissza a sütőbe.
Minél többször locsolgatjuk, annál
ropogósabb és ízletesebb lesz.
Addig hagyjuk sülni, amíg a teteje szép
piros-ropogós lesz.
Krumplipürével, szalmaburgonyával, krumplisalátával,
rizzsel vagy bármilyen friss salátával kínálva ízletes, akár vendégváró főétel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése