Hozzávalók 4 személyre: 8 kisebb csirkecomb, 2 kanál mustár,
0,5 dl édes, de akár pikáns ketchup, csirkefűszer, fél kiskanálnyi rozmaring.
Elkészítése:
A combokat alaposan megtisztítjuk, megmossuk, majd
letörölgetjük vagy lecsepegtetjük. A húst mennyiségének megfelelő
csirkefűszerrel (ezt leolvashatjuk a fűszertasakon) leszórjuk, majd elkavarjuk
a mustárral és a kethcuppal, rászórjuk a rozmaringot is, majd lefedve hűtőben
érni hagyjuk legalább 2-3 órát, időnként felkavarva. Sütés előtt a húsokat még
egyszer jól felkavarjuk, belerakjuk a sütőzacskóba, majd a megmaradó pácot is
utána kanalazzuk. A zacskót összefogjuk, pár helyen megszurkáljuk, és a combok nagyságától
függően, egy magas falú tepsibe emelve 30-40 percig sütjük. Ekkor a zacskót egy
késsel felhasítjuk, vigyázzunk, mert a kiáramló gőz égési sérüléseket okozhat.
A combokat a levével együtt szedjük ki a zacskóból a tepsibe, locsolgassuk meg
saját levével, majd toljuk vissza a sütőbe. Minél többször locsolgatjuk, annál
ropogósabb és ízletesebb lesz. Addig hagyjuk sülni, amíg a teteje szép
piros-ropogós lesz. Krumplipürével, szalmaburgonyával, krumplisalátával,
rizzsel vagy bármilyen friss salátával kínálva ízletes, akár vendégváró főétel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése