Savanyú káposztás béles




Hozzávalók (8 darabhoz): 40 dkg krumpli, 20 dkg liszt, 20 dkg káposzta, 2,5 dkg élesztő, 1,5-2 dl tej, 1 tojás, 1 kanál cukor, kevés só, olaj.
Elkészítése: 1 dl langyos tejben elkavarjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk. Hozzáadjuk a liszthez, sózzuk, könnyű tésztát gyúrunk belőle, megkelesztjük. A krumplit enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, melegen áttörjük, kihűtjük. Elkavarjuk a tojással és az átmosott káposztával. A kész tésztát 8 részre osztjuk, egyenként vékonyra nyújtjuk. Lekenjük a krumplis káposztával, feltekerjük, majd csigavonalban is feltekerjük, hagyjuk megkelni. Serpenyő nagyságúra nyújtjuk, forró olajban mindkét oldalát megsütjük.

2 megjegyzés:

  1. Köszönöm szépen a receptet! Nagymamám nagyon sokszor meg sütötte, nagyon finom!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom! Köszönöm szépen!

    VálaszTörlés