Hozzávalók: 5 kg gogos, azaz paradicsompaprika, 5 kanál
só, 5 dl ecet, 70 dkg cukor, 2-2 kanálnyi szemes bors és mustármag, 8-10
babérlevél, 1 csapott mokkáskanálnyi tartósítószer.
Elkészítése:
A paprikákat jól mossuk és szárítsuk meg. Ezután
szabadítsuk meg szárától és a magházától, majd vágjuk nekünk tetszően
kisebb-nagyobb darabokra, csíkokra. Adjuk hozzá a fűszereket, a tartósítószert és
az ecetet. Óvatosan, hogy ne törjük a paprikát, kavarjuk jól össze, majd tegyük
egy félreeső helyre. Naponta háromszor-négyszer, egy fakanál segítségével
kavarjuk fel. Amikor a paprika két nap után levet ereszt, nyomkodjuk száraz
üvegekbe, majd saját levével felöntve zárjuk le az üvegeket.
Megjegyzés: ezzel a paprikával más dolgunk nincs, nem
kell dunsztolni sem. A hideg eljárás miatt a paprika megőrzi szép színét, és
roppanós marad.
Milyen tartósítószert lehet használni hozzá?
VálaszTörlés