Hozzávalók (4 személyre) a húshoz: 4x2 darab oldalas, 3
kanál ketchup, 2 kanál baracklekvár, 1 kanál mustár, sertés grillfűszer; a
málékuglófhoz: 30 dkg máléliszt, só;a savanyú káposztához: 50 dkg savanyú
káposzta, 1-2 kanál cukor, zsiradék.
Elkészítése: Az oldalast előző nap 4, 2-2 darabos részre
vágjuk. A páchoz valókat összekavarjuk, a húsra kenjük, a szelteket sütőfóliába
rakjuk, utána kanalazzuk a pácot, hűtőben tároljuk sütésig. Másnap pár lyukat
szúrunk a zacskón, 60 percig, próbáig sütjük. Ha megpuhult, a zacskót óvatosan
kiszedjük alóla, bekenegetjük a szósszal, ami alá gyűlt, visszatoljuk a sütőbe.
Minél többször kenegetjük, annál finomabb. Szép pirosra sütjük.
Közben a savanyú káposztát serpenyőben, lefedve, párolni
tesszük. Csak akkor adunk hozzá vizet, ha sülni kezdene. Amikor puha, rászórjuk
a cukrot, fedő nélkül elsütjük, ha szükséges, még adunk hozzá pici cukrot. Ne
szárítsuk ki, ha igényli, adjunk alá pici vizet.
A málét 1 liter enyhén sós vízben megfőzzük, kizsírozott
kuglófformába kanalazzuk, tálalásig hagyjuk, majd lapos tányérra borítjuk. A
közepét kirakjuk savanyú káposztával, az oldalassal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése