Fényezett borda savanyú káposztával




Hozzávalók (4 személyre) a húshoz: 4x2 darab oldalas, 3 kanál ketchup, 2 kanál baracklekvár, 1 kanál mustár, sertés grillfűszer; a málékuglófhoz: 30 dkg máléliszt, só;a savanyú káposztához: 50 dkg savanyú káposzta, 1-2 kanál cukor, zsiradék.
Elkészítése: Az oldalast előző nap 4, 2-2 darabos részre vágjuk. A páchoz valókat összekavarjuk, a húsra kenjük, a szelteket sütőfóliába rakjuk, utána kanalazzuk a pácot, hűtőben tároljuk sütésig. Másnap pár lyukat szúrunk a zacskón, 60 percig, próbáig sütjük. Ha megpuhult, a zacskót óvatosan kiszedjük alóla, bekenegetjük a szósszal, ami alá gyűlt, visszatoljuk a sütőbe. Minél többször kenegetjük, annál finomabb. Szép pirosra sütjük.
Közben a savanyú káposztát serpenyőben, lefedve, párolni tesszük. Csak akkor adunk hozzá vizet, ha sülni kezdene. Amikor puha, rászórjuk a cukrot, fedő nélkül elsütjük, ha szükséges, még adunk hozzá pici cukrot. Ne szárítsuk ki, ha igényli, adjunk alá pici vizet.
A málét 1 liter enyhén sós vízben megfőzzük, kizsírozott kuglófformába kanalazzuk, tálalásig hagyjuk, majd lapos tányérra borítjuk. A közepét kirakjuk savanyú káposztával, az oldalassal kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése