Citromos felfújt




Hozzávalók 4 nagy vagy 8 kis formához: 10 dkg cukor, 6 dkg lágy vaj, 3 kanál citromlé, 1 citrom héja, 2,5 dl tej, 2 tojás, 2 kanál liszt. 
Elkészítése:

A vajat a cukorral fehéredésig kavargatjuk. Egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját, majd a citromhéjat, legvégül a citromlevet. A langyos tejet lassan hozzáadva simára kavarjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd a liszttel váltakozva a masszához kavarjuk. Felfújt formákba osztjuk, majd egy magas falú tepsibe állítjuk. A tepsibe annyi vizet öntünk, hogy a formák háromnegyedéig érjen, majd az egészet forró sütőbe toljuk. Körülbelül fél óra alatt szép pirosra sütjük.
Gyümölccsel, lekvárral, fagylalttal, de önmagában is finom, melegen és hidegen egyaránt ízletes.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése