Mézes-mázas, sörös csülök

Nem csak a nyári fesztiválokon szeretjük ezt a párost, hanem télen, a jó meleg szobában is, hiszen kell-e jobb egy ragacsos, cuppanós, ujjlenyalogatós mázas csülöknél, mondjuk egy decemberi hétvégén? Ugye, hogy nem? :)





Hozzávalók (4 személyre): 2 kisebb friss csülök (a kuktába férjen be), a főzéshez: babérlevél, 2-3 cikk fokhagyma, 1 vöröshagyma, só, bors; a mázhoz: 5 evőkanál ketchup, 4-4 evőkanál mustár és méz, 3 evőkanál citromlé, só, bors, őrölt köménymag, kakukkfű; 

Elkészítése: A csülköt kuktában a fokhagymával, vöröshagymával, babérlevéllel és szemes borssal odakészítjük, sózzuk, majd 50 perc alatt megfőzzük. Kivesszük, kihűtjük. A mázhoz valókat összekavarjuk, ha úgy gondoljuk, hogy nem elég, hogy rendesen bevonj aa csülköket, még adjunk hozzá az alapanyagokból. A csülköket vastagon bekenjük a mázzal, magas falú tűzálló edénybe tesszük, kevés sört öntünk alá, sülni tesszük. Időnként még megkenegetjük mázzal, majd ha ez kezd rásülni, minél többször locsolgatjuk saját levével. Ropogós pirosra sütjük.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése