Hozzávalók a habcsókalaphoz: 25 dkg cukor, 4 tojásfehérje; a
töltelékhez: 2 dl tejszín, 10 dkg földieper; a tetejére 15-20 dkg eper.
A tortaalaphoz a tojások fehérjét keményre verjük.
Kanalanként hozzáadogatjuk a cukor felét, minden kanál után addig dolgozva, míg
a cukor teljesen felolvad. Ha a fele adag cukor benne van, két kanál cukrot
szórjunk a habhoz egy helyett. Addig verjük, míg az összes cukor felolvadt
teljesen, a hab pedig megtartja önmagát, ha a habverőt kihúzzuk kemény csúcsok
maradnak a habban. Egy sütőpapírt alaposan lekenegetünk, a habot habzsákba
szedjük. Először egy alapot nyomunk a papírra, majd a szélekre habrózsákat
nyomunk, 3 rétegben. A sütőt közben 100 fokra előmelegítjük. Néhány habrózsát
külön is nyomunk a papírra, majd az egészet a sütőbe téve, a habrózsákat 30, a
tortaalapot pedig 50 percig sütjük. Kihűtjük. (1-2-3 kép)
A töltelékhez adagonként a kemény habbá vert tejszínhez kavarjuk
a leturmixolt epret. A torta közepébe halmozzuk, majd megrakjuk eperrel, pár
habcsókkal díszítve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése