Hozzávalók (1 közepes kuglófformához): 2 tojás, 3 evőkanál
cukor, 3 evőkanál liszt, 1 evőkanál víz, fél mokkáskanálnyi sütőpor, 1 tasak
vaníliás cukor; a töltelékhez: 3 dl tejszín, 15-20 dkg eper; a díszítéshez:
porcukor, eper.
Elkészítése: A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket
keményre verjük, hozzáadjuk a kanál vizet, majd kanalanként a cukrot és a
vaníliás cukrot, mindegyikkel alaposan kidolgozva. egyenként beledolgozzuk a
tojások sárgáját, a robotgépet félretéve, fakanállal óvatosan beleforgatjuk a lisztet.
Kikent, kilisztezett formába simítjuk (evőkanál hátával könnyen simítható),
előmelegített sütőben tűzpróbáig sütjük, a formában hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez a tejszínhabot keményre verjük, egy harmadát
félretesszük, a többihez hozzáadjuk a darabokra vágott epret, alaposan
összedolgozzuk. A tésztát kettévágjuk, megtöltjük a krémmel, kirakjuk eperrel,
pár kanál tölteléket halmozunk rá, hogy ráragadjon a felső lap is, majd
beborítjuk a második lappal. A közepét a megmaradt tejszínhabbal megtöltjük,
eperrel díszítjük, porcukorral megszórjuk. Behűtve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése