Földiepres piskótakuglóf



Hozzávalók (1 közepes kuglófformához): 2 tojás, 3 evőkanál cukor, 3 evőkanál liszt, 1 evőkanál víz, fél mokkáskanálnyi sütőpor, 1 tasak vaníliás cukor; a töltelékhez: 3 dl tejszín, 15-20 dkg eper; a díszítéshez: porcukor, eper.

Elkészítése: A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket keményre verjük, hozzáadjuk a kanál vizet, majd kanalanként a cukrot és a vaníliás cukrot, mindegyikkel alaposan kidolgozva. egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját, a robotgépet félretéve, fakanállal óvatosan beleforgatjuk a lisztet. Kikent, kilisztezett formába simítjuk (evőkanál hátával könnyen simítható), előmelegített sütőben tűzpróbáig sütjük, a formában hagyjuk kihűlni.

A töltelékhez a tejszínhabot keményre verjük, egy harmadát félretesszük, a többihez hozzáadjuk a darabokra vágott epret, alaposan összedolgozzuk. A tésztát kettévágjuk, megtöltjük a krémmel, kirakjuk eperrel, pár kanál tölteléket halmozunk rá, hogy ráragadjon a felső lap is, majd beborítjuk a második lappal. A közepét a megmaradt tejszínhabbal megtöltjük, eperrel díszítjük, porcukorral megszórjuk. Behűtve kínáljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése