Kókuszos eperkrémleves

 A gyümölcsök és a fűszerek kiválóan illenek a kókuszos tejhez és a vaníliás joghurthoz, egyszerűen mennyei. Ajánlom, hogy felhasználás előtt 2-3 órával készítsük el, és jól behűtve fogyasszuk, kiváló hűsítő az egyre melegebb napokon.



Hozzávalók (4 adaghoz): 60 dkg édes földieper, 5 dkg kókuszreszelék, 5 dl tej, 3 dl vaníliás joghurt (vagy ízlés szerint: ananászos, mangós, stb.), csipet gyömbér, bio narancs héja és leve; a díszítéshez: kevés tejszín.
Elkészítése: A tejet a kókusszal felforraljuk, lefedve kihűtjük, teaszűrőn leszűrjük, a kókuszt alaposan kinyomkodjuk. Turmixba rakjuk az epret és a joghurtot, simára dolgozzuk, lassanként felengedjük a tejjel, jól összeturmixoljuk. Csipet gyömbérrel, narancsreszelt héjával és levével ízesítjük, hűtőben tároljuk. Tálaláskor tálkákba osztjuk, a tetejét reszelt narancshéjjal, tejszínnel és eperrel díszítve kínáljuk.


Megjegyzés: Ha az eper elég édes, nincs szükség további édesítésre, de ha szükséges, porcukorral ízesíthetjük még. Fele adagot készítve, több tejjel nagyszerű epres italt készíthetünk, aminek egészen bizonyosan nagyon örülnek majd a gyermekeink, de még mi is jó ízűen elszürcsölgetünk a forró napokon. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése