A gyümölcsök és a fűszerek kiválóan illenek a kókuszos tejhez és a
vaníliás joghurthoz, egyszerűen mennyei. Ajánlom, hogy felhasználás előtt 2-3
órával készítsük el, és jól behűtve fogyasszuk, kiváló hűsítő az egyre melegebb
napokon.
Hozzávalók (4 adaghoz): 60 dkg édes földieper, 5 dkg
kókuszreszelék, 5 dl tej, 3 dl vaníliás joghurt (vagy ízlés szerint: ananászos,
mangós, stb.), csipet gyömbér, bio narancs héja és leve; a díszítéshez: kevés
tejszín.
Elkészítése: A tejet a kókusszal felforraljuk, lefedve
kihűtjük, teaszűrőn leszűrjük, a kókuszt alaposan kinyomkodjuk. Turmixba rakjuk
az epret és a joghurtot, simára dolgozzuk, lassanként felengedjük a tejjel, jól
összeturmixoljuk. Csipet gyömbérrel, narancsreszelt héjával és levével
ízesítjük, hűtőben tároljuk. Tálaláskor tálkákba osztjuk, a tetejét reszelt
narancshéjjal, tejszínnel és eperrel díszítve kínáljuk.
Megjegyzés: Ha az eper elég édes, nincs szükség további
édesítésre, de ha szükséges, porcukorral ízesíthetjük még. Fele adagot
készítve, több tejjel nagyszerű epres italt készíthetünk, aminek egészen
bizonyosan nagyon örülnek majd a gyermekeink, de még mi is jó ízűen
elszürcsölgetünk a forró napokon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése