Itt a szezon :)

Eperszelet



Hozzávalók (1 normál tepsihez) a tésztához: 3 tojás, 3 evőkanál cukor, 4 evőkanál liszt, 1 evőkanál vaj, 1 tasak vaníliás cukor, fél teáskanálnyi citromlé; a töltelékhez: 4-5 dl tejszín (attól függőn mennyire szeretjük krémesen), 25 dkg földieper, áfonya-, vagy más, savanykásabb lekvár; a tetejére: pár szem eper, porcukor, citromfűlevél.
Elkészítése: A cukrokból a tojások sárgájával, a citromlével és a vajjal habos krémet kavarunk. Óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét, majd a sütőporos lisztet, megsütjük, ha kihűlt két lapba vágjuk.

A töltelékhez a tejszínt kemény habbá verjük, felét félretesszük. Másik feléhez ízlés szerint összetört friss epret kavarunk. Az alsó lapot megkenjük lekvárral, rásimítjuk az epres habot, kirakjuk félbevágott eperrel, rásimítjuk a fehéren maradt tejszínhabot, befedjük a második lappal, kissé megnyomkodjuk. Hűtőben 1-2 órát érleljük, majd porcukorral megszórva, eperrel díszítve kínáljuk.

Megjegyzés: ha az eprek nagyobbak, a két tejszínhabréteg közé téve szeletekre vágva is rakhatjuk. Ha van elég időnk, egész éjszakára a hűtőben hagyhatjuk, minél hidegebb, annál finomabb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése