Elképesztően egyszerű és finom. Melegen az igazi.
Hozzávalók: 40 dkg leveles tészta, 2-3 vöröshagyma, 2-3 lilahagyma, 2-3 zöldhagyma fehér része, kb. 10-15 dkg reszelt lágyabb sajt (mozarella, pizzasajt, stb.), friss, vagy szárított oregánó (elmaradhat, vagy cserélhető kakukkfűre, majoránnára), só, olaj.
Elkészítése: A kiolvasztott tésztát egy kicsit kinyújtjuk,
majd hosszában két részre vágjuk. Egy nagy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk, kicsit
gazdagabban megkenjük olajjal, majd egy akkora felületen, hogy a tésztákkal
majd lefedhessük, elkezdünk kirakni 2 téglalap formát a vékonyra vágott
hagymaszeletekkel. Ahogy a hagymakarikák között üresen marad, kirakjuk vágott
zöldhagyma szeletekkel. Megszórjuk a zöldfűszerrel, bőven megszórjuk a sajttal,
majd befedjük a tésztalapokkal. Ha a hagymák kilógnak, vagy vágjunk le belőle,
vagy a tésztát óvatosan nyújtsuk meg kissé, húzzuk a széléig, hogy fedje.
Előmelegített, 180 fokos sütőben körülbelül 25 perc alatt szép ropogósra
sütjük. Kivéve 5 percig pihentetjük, majd egy nagyobb tálcát teszünk feléjük,
és átfordítjuk a sütőtepsiről.
.jpg)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése