Az akár maradék hús felhasználására is tökéletes étel roppant egyszerű hozzávalókból készül, és igazán különleges élményt nyújt. A melegen jó ropogós külsejű, hússal töltött, krémes belsejű krumplifasírt önmagában is nagyon finom, de a petrezselyemzöldes, enyhén fokhagymás gombaszósszal igazi öröm a tányéron.
Hozzávalók: 1 kg krumpli (nem túl szétfővő fajta), 1 nagy tojás, 3-4 evőkanál liszt; a töltelékhez: 40 dkg darált hús, 1 szál zöldhagyma, 1 csapott evőkanál aprított petrezselyemzöld, 1 tojás, 2-3 evőkanál morzsa; a sütéshez 2 tojás, kenyérmorzsa; a gombaszószhoz: 1 kicsi vöröshagyma, 30 dkg gomba, 2 cikk fokhagyma, 2 dl tej, 1 csapott evőkanál liszt, petrezselyemzöld; só, bors, étolaj.
Elkészítése: A krumplit megtisztítva, enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük és azonnal áttörjük. Teljesen kihűtjük. Közben a darált húst késes aprítón simára dolgozzuk, vagy kétszer kislyukú darálón átengedjük. Hozzákavarjuk az apróra vágott zöldhagymát, a petrezselyemzöldet, a tojást, és annyi morzsát, hogy könnyen formázható, massza maradjon. sózzuk, borsozzuk, félretesszük, míg a krumpli elkészül. A kihűlt krumplihoz kavarjuk a tojást és annyi lisztet, hogy jól formázható masszát kapjunk, körülbelül, mint a nudlinak szoktuk. A krumplis masszát és a tölteléket is 10-12 részre osztjuk. A krumplis alapot egyenként a tenyerünk között kilapítjuk, a közepére lapítunk egy adag húst, és a széleket visszafordítva bebugyoláljuk a húsokat. Óvatosan, mert elég lágyak, felvert, enyhén, sós-borsos tojásba, majd morzsába forgatjuk, és bő, forró olajban kisütjük. Papírszalvétára szedjük. Míg sülnek, az apróra vágott hagymákat kicsit megdinszteljük, rászórjuk a felvágott gombát, sózzuk, borsozzuk, és kavargatva megdinszteljük. Amikor elfő a leve, rászórjuk a petrezselyemzöldet, felengedjük a tejjel elhabart liszttel és összefőzzük. A kisült töltött krumplifasírttal, még melegen kínáljuk.
Megjegyzés: ha túl soknak tűnne a töltelék, formázzunk
belőle fasírtokat és süssük ki.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése