Almás-szőlős csirkecomb
Hozzávalók 4 személyre: 4 egész csirkecomb, a száraz páchoz:
só, bors, csilipor; 4 alma, 1 nagyobb vöröshagyma, 3 evőkanál cukor, 1
teáskanál reszelt gyömbér (vagy kevés gyömbérpor), 1 púpozott teáskanál mustár,
almaecet ízlés szerint, 1 bögre leszemezett szőlő, zsiradék, 1 csapott evőkanál
liszt.
Elkészítése: A csirkecombokat 1 nappal sütés előtt a fűszerekkel bedörzsöljük, lezárva hűtőben pácoljuk. Felhevített olajba rakjuk, minden oldalukról szép pirosra sütjük, majd kevés vizet öntve alá, fedő alatt 5o percig sütjük, míg szép piros-ropogósra sül, ha szükséges pótoljuk a vizet alatta. A combokat kiszedjük, melegen tartjuk. A pecsenyezsiradékba szórjuk az apró kockákra vágott almát és az apróra vágott hagymát, kavargatva, a cukrot rászórva szép aranyszínűre dinszteljük. Rászórjuk a lisztet, kavargatva kissé összesütjük, kevés vizet öntünk alá. Apránként annyi vizet adunk még hozzá, hogy vékonyabb mártásszerű legyen. Hozzáadjuk a mustárt, a gyömbért, ízlés szerint ecetet, majd a leszemezett szőlőt, amivel kavargatva már csak addig pároljuk, míg a szőlő színe megváltozik. Utána ízesítünk, és a hús mellé, tetszés szerinti körettel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése