Gombás burgonyakrém leves

 Úgy tűnik, most húsmentes ételek jönnek sorban :) 

Amikor erre az érdekes receptre bukkantam olyan kíváncsivá tett, hogy milyen is lehet a gomba és a krumpli így, együtt egy levesben, hogy szinte azonnal elkészítettem. Bátran merem ajánlani azoknak, akik szeretik a gombát és a krémleveseket, mert igazi élmény. Forrón elkanalazgatva húvös napokon tökéletes lélekmelengető. 

Ha olajjal készítjük, böjtmentes ételnek is kiváló, ám úgy gondolom, szárnyas zsiradékkal a legfinomabb. 



Hozzávalók: 1 kg krumpli, 1 vöröshagyma, 1 nagyobb sárgarépa, 40 dkg gomba, zöldkapor, ételízesítő, só, bors, zsiradék.

Elkészítése: A megtisztított burgonyát annyi enyhén ételízesítős vízben főni tesszük, ami 2-3 ujjnyira ellepi. A vöröshagymát apróra vágjuk, a sárgarépát a reszelő nagylyukán lereszeljük, együtt zsiradékon megdinszteljük. A gombákat megmossuk, szeletekre vágjuk, a hagymához adjuk, kavargatva megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk. A kész krumplit botmixerrel kidolgozzuk, hozzákavarjuk a gombás keveréket, az apróra vágott zöldkaprot, együtt felforraljuk, és ízlés szerint annyi vizet öntünk még hozzá, amilyen sűrűre a levest szeretjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése