Őszintén megmondom, gondolkodtam rajta, hogy kitegyem-e ezt a receptet, hiszen annyira egyszerű, és semmitmondónak tűnik. Igazság szerint nem is jelentettem meg sehol, épp ebből az okból. Itt mégis megosztom. A rövid története annyi, hogy egy hosszú nap után, amikor egyedül voltam itthon, farkaséhesen nyitogattam a hűtőt, hogy mit vacsorázzak. Semmihez sem volt kedvem, úgy emlékszem főtt étel nem volt. A polcon megláttam egy doboz vörösbabot, és úgy megkívántam. Hamar összeállt, hogy ehhez most lágy tojást készítek. Emlékeznek azokra az ifjúkori étkezésekre, amit így 50 után már ritkán tapasztal meg az ember, mikor még olyan jól esett az étel? Nos, ezért osztom meg ezt a receptet, mert én így jártam vele. Amennyire egyszerű, és amilyen gyorsan elkészült, épp olyan jól esett, könnyű volt, mégis teljesen elégedett voltam vele. A vörösbab pedig amúgy nagyon egészséges, nem különben a tojás.
Hozzávalók 1 személyre: 1 vörösbabkonzerv, 3-4 cikk
fokhagyma, 1 nagy vöröshagyma, 1 kisebb sárgarépa, olaj, só, bors, 1-2
szárított chilipaprika (mérettől függ), 1 babérlevél.
Elkészítése: A fokhagymát az olajon hevítjük, míg megcsap
az illata. Ekkor hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és a vékony csíkokra
szelt (zöldséghámozóval) sárgarépát, a kettévágott chilipaprikákat és a
babérlevelet. Együtt dinszteljük pár percig, majd lefedve, lassú tűzön pároljuk
pár percig. Hozzáadjuk a babkonzervet levével együtt, és a megtisztított, lágy tojásokat. Óvatosan kavargatjuk, hogy a tojások ne menjenek szét, de jól
forrósodjanak össze. Ha szükséges még sózzuk, borssal fűszerezzük, és finom kenyérrel
azonnal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése