Chilis bab lágy tojással

 Őszintén megmondom, gondolkodtam rajta, hogy kitegyem-e ezt a receptet, hiszen annyira egyszerű, és semmitmondónak tűnik. Igazság szerint nem is jelentettem meg sehol, épp ebből az okból. Itt mégis megosztom. A rövid története annyi, hogy egy hosszú nap után, amikor egyedül voltam itthon, farkaséhesen nyitogattam a hűtőt, hogy mit vacsorázzak. Semmihez sem volt kedvem, úgy emlékszem főtt étel nem volt. A polcon megláttam egy doboz vörösbabot, és úgy megkívántam. Hamar összeállt, hogy ehhez most lágy tojást készítek. Emlékeznek azokra az ifjúkori étkezésekre, amit így 50  után már ritkán tapasztal meg az ember, mikor még olyan jól esett az étel? Nos, ezért osztom meg ezt a receptet, mert én így jártam vele. Amennyire egyszerű, és amilyen gyorsan elkészült, épp olyan jól esett, könnyű volt, mégis teljesen elégedett voltam vele. A vörösbab pedig amúgy nagyon egészséges, nem különben a tojás. 



Hozzávalók 1 személyre: 1 vörösbabkonzerv, 3-4 cikk fokhagyma, 1 nagy vöröshagyma, 1 kisebb sárgarépa, olaj, só, bors, 1-2 szárított chilipaprika (mérettől függ), 1 babérlevél.

Elkészítése: A fokhagymát az olajon hevítjük, míg megcsap az illata. Ekkor hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és a vékony csíkokra szelt (zöldséghámozóval) sárgarépát, a kettévágott chilipaprikákat és a babérlevelet. Együtt dinszteljük pár percig, majd lefedve, lassú tűzön pároljuk pár percig. Hozzáadjuk a babkonzervet levével együtt, és a megtisztított, lágy tojásokat. Óvatosan kavargatjuk, hogy a tojások ne menjenek szét, de jól forrósodjanak össze. Ha szükséges még sózzuk, borssal fűszerezzük, és finom kenyérrel azonnal kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése