Vélemény: igazi meglepetés étel, bekerült a családi
kedvencek könyvébe is. Amilyen olcsó és egyszerű, olyan finom. Legközelebb
kevés darált hús hozzáadásával is kipróbálom. A szósz kifejezetten jót tesz
neki, nem árt, ha jócskán készítünk belőle, remekül illenek egymással. Egyszerű
kenyérrel is igen ízletes étel.
4 személyre, 6o perc
Hozzávalók: 2 közepes padlizsán, 1 vöröshagyma, 1
zöldpaprika, 2 édes paradicsom, 4 evőkanál tejföl, só, bors, zsiradék.
Elkészítése: A padlizsánokat félbevágjuk, a közepüket
kivájjuk úgy, hogy kb. 1 cm. vastag szélét hagyjunk. Sóval, borssal enyhén
bedörzsöljük. A hagymát apróra vágva zsiradékban megdinszteljük, közben apróra
vágjuk a padlizsán kivájt belsejét, hozzáadjuk a hagymához. Kavargatva
félpuhára dinszteljük, ekkor belekavarjuk a kis kockákra vágott paradicsomot.
Fűszerezzük, és addig sütjük kavargatva, míg a leve elsül. Levesszük, hozzáadunk
1 tojást, és 2 evőkanál tejfölt, elkavarjuk. Megtöltjük a padlizsánokat, és
előmelegített sütőbe tolva, 16o fokon 3o perc alatt megsütjük. Ízlés szerint
főtt tésztával, rizzsel kínálhatjuk, nagyon jól illik hozzá a tésztasalátánálleírt kaporszósz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése