Töltött padlizsán zöldkapros szószban - húsmentes recept

 

Vélemény: igazi meglepetés étel, bekerült a családi kedvencek könyvébe is. Amilyen olcsó és egyszerű, olyan finom. Legközelebb kevés darált hús hozzáadásával is kipróbálom. A szósz kifejezetten jót tesz neki, nem árt, ha jócskán készítünk belőle, remekül illenek egymással. Egyszerű kenyérrel is igen ízletes étel.

4 személyre, 6o perc

Hozzávalók: 2 közepes padlizsán, 1 vöröshagyma, 1 zöldpaprika, 2 édes paradicsom, 4 evőkanál tejföl, só, bors, zsiradék.



Elkészítése: A padlizsánokat félbevágjuk, a közepüket kivájjuk úgy, hogy kb. 1 cm. vastag szélét hagyjunk. Sóval, borssal enyhén bedörzsöljük. A hagymát apróra vágva zsiradékban megdinszteljük, közben apróra vágjuk a padlizsán kivájt belsejét, hozzáadjuk a hagymához. Kavargatva félpuhára dinszteljük, ekkor belekavarjuk a kis kockákra vágott paradicsomot. Fűszerezzük, és addig sütjük kavargatva, míg a leve elsül. Levesszük, hozzáadunk 1 tojást, és 2 evőkanál tejfölt, elkavarjuk. Megtöltjük a padlizsánokat, és előmelegített sütőbe tolva, 16o fokon 3o perc alatt megsütjük. Ízlés szerint főtt tésztával, rizzsel kínálhatjuk, nagyon jól illik hozzá a tésztasalátánálleírt kaporszósz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése