Császárfánk

Hozzávalók: 25 dkg liszt, 25 dkg vaj, 18 dkg cukor, 15 dkg mogyoró, vagy dió, 2 kanál rumaroma, 2 csomag vaníliás cukor, egy csomag sütőpor, az összeillesztéshez ízlés szerinti, savanykás lekvár.

A bevonáshoz 20 dkg étcsokoládé, 8 dkg vaj, a szóráshoz színes cukorkák, vékonyra szeletelt mandula, gyakorlatilag bármi, ami jól mutat.


Nagyon régi kép, de nagyon finom recept, megéri kipróbálni. 


Elkészítése: A vajat a cukrokkal kikavarjuk, hozzáadjuk a lisztet és a diót, majd a többi hozzávalót is belekeverjük, és alaposan kidolgozzuk. Liszttel megszórt deszkán nyújtsunk vékony, körülbelül fél centis lapot belőle. Ezután pogácsaszaggatóval szúrjunk kis vagy közepes karikákat belőle. Liszttel megszórt sütőpapírra helyezve őket, nem túl közel, mert megnőnek, körülbelül 10-15 perc alatt süssük meg. Arra vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert száraz, kemény lesz. Ha nem vagyunk biztosak benne, hogy megsült-e, vegyünk ki egyet, és törjük szét, úgy meglátjuk, hogy jól átsült-e. Egyenletes felületre kiszedve hagyjuk kihűlni, majd két korongot ragasszunk össze a lekvárral. Csokoládékrémmel is finom, de a lekvártól puhább lesz a tészta. A csokoládét a vajjal olvasszuk fel, vonjuk be vele a kis fánkokat, majd szórjuk be különféle tortadíszítőkkel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése