Vélemény: Nagyszerű ötlet maradékmentésre, ha
gombából is kevés, padlizsánból is kevés van otthon. Nagyon finom, egyszerűen
elkészül, és még olcsó is!
4 személy, 30 perc
Hozzávalók: 30 dkg tészta, 1 vöröshagyma, 2 cikk fokhagyma, 25-30
dkg gomba, fél friss paprika, 1 közepes padlizsán, bazsalikom,
petrezselyemzöld, 1,5 dl tejföl, 2 csapott evőkanál liszt, ételízesítő, só,
bors, zsiradék.
Elkészítése: A vöröshagymát apró kockákra, a paprikát
vékonyabb csíkokra vágva zsiradékon megdinszteljük. Hozzáadjuk a fokhagymát,
párszor átkavarva kicsit összesütjük. Hozzákavarjuk a gombát, és az egészen
kicsi kockákra vágott padlizsánt. Ízesítjük, fedő alatt, lassúbb tűznél
roppanósra sütjük. A tejfölt és a lisztet simára dolgozzuk, apránként
felengedjük 2 dl vízzel, lassanként a gombához öntjük. Rászórjuk a felvágott
zöldeket, összeforraljuk, ha vékonyabbra szeretjük, még adunk hozzá kevés
vizet, akkor jó, ha kissé vékonyabb mártássűrűségű. A kifőtt tésztával forrón
kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése