Padlizsános, gombás tészta

 

Vélemény: Nagyszerű ötlet maradékmentésre, ha gombából is kevés, padlizsánból is kevés van otthon. Nagyon finom, egyszerűen elkészül, és még olcsó is!

4 személy, 30 perc

Hozzávalók: 30 dkg tészta, 1 vöröshagyma, 2 cikk fokhagyma, 25-30 dkg gomba, fél friss paprika, 1 közepes padlizsán, bazsalikom, petrezselyemzöld, 1,5 dl tejföl, 2 csapott evőkanál liszt, ételízesítő, só, bors, zsiradék.



Elkészítése: A vöröshagymát apró kockákra, a paprikát vékonyabb csíkokra vágva zsiradékon megdinszteljük. Hozzáadjuk a fokhagymát, párszor átkavarva kicsit összesütjük. Hozzákavarjuk a gombát, és az egészen kicsi kockákra vágott padlizsánt. Ízesítjük, fedő alatt, lassúbb tűznél roppanósra sütjük. A tejfölt és a lisztet simára dolgozzuk, apránként felengedjük 2 dl vízzel, lassanként a gombához öntjük. Rászórjuk a felvágott zöldeket, összeforraljuk, ha vékonyabbra szeretjük, még adunk hozzá kevés vizet, akkor jó, ha kissé vékonyabb mártássűrűségű. A kifőtt tésztával forrón kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése