Szendvicskenyér

Hozzávalók 1 téglalapformához: 2,5 dkg élesztő, 2-2,5 dl tej, 1 csapott evőkanál cukor; 50 dkg liszt, 1 tojás sárgája, 1 evőkanál cukor, 7 dkg vaj, 1 teáskanál só; a szóráshoz: szezámmag.


Elkészítése: az élesztőt a cukorral és fele adag langyos tejjel felfuttatjuk. Hozzáöntjük a lisztet, a további langyos tejet és a cukrot, simára dolgozzuk. Beleszórjuk a sót, és az olvasztott, de langyosra hűtött vajat is. Szép simára dolgozzuk, letakarva duplájára kelesztjük. Lisztes felületre vesszük, óvatosan átgyúrjuk, hogy egyenletes, hosszúkás formát kapjunk. Szilikon formába helyezzük, megkelesztjük. A sütőt 250 fokra melegítjük, vizes edénybe vizet helyezünk az aljába. A tészta tetejét megspricceljük vízzel, megszórjuk szezámmaggal, betoljuk a sütőbe, a hőfokot 210 fokra visszavesszük. Kb. 50-60 perc alatt megsütjük. Letakarva hagyjuk kihűlni. Kiváló uzsonna és szendvicsalap.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése