Kavart körtetorta

Hozzávalók 1 normál kerek formához: 1 bögre liszt, 2 evőkanál kakaó, fél tasak sütőpor, 10 dkg vaj, 10 dkg étcsokoládé, ¾ bögre cukor, 2 tasak vaníliás cukor, 2 tojás, kb. ¼ bögre tej; 2 nagyobb körte; porcukor.



Elkészítése: A cukrokat a tojással habosra kavarjuk, 3-4 adagban hozzádolgozzuk a vajat, majd az olvasztott csokoládét. Rászórjuk a lisztet és a kakaót meg a sütőport, a tejjel elkavarjuk (ha kicsit kemény, vastag a tészta, még adunk hozzá kevés tejet). A körtéket meghámozzuk, szeletekre vágjuk, a tésztába kavarjuk. Előkészített formába simítjuk, 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Porcukorral megszórva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése