Hozzávalók 4 személyre: 1,5 bögre máléliszt, 2,5 bögre víz, só, vaj, 20 dkg sajt.
Elkészítése: Egy tűzálló téglalap alakú pitesütő formát vagy
tepsit vajjal jól kikenünk. Beletöltjük a vizet beleszórjuk a málélisztet,
elkavarjuk és előmelegített sütőbe toljuk, 25-30 percig sütjük (figyeljük, nem
szabad megkeményedjen a teteje). Kivesszük, belekavarunk 10 dkg reszelt sajtot,
a többit pedig a tetejére reszeljük. Visszatoljuk, és addig sütjük, míg a
teteje szépen kezd megpirulni.
Kivétel után 10-15 percig pihentetjük, akkor szeletelhető
lesz. Különféle zöldséges, gombás ételek mellé kínálhatjuk, de adhatjuk
mártással sültekhez is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése