Rózsaszínű retek-krémleves

Hozzávalók (4 személyre): 3 kötés retek, 5 közepes burgonya, 2 kemény tojás, 1 kisebb vöröshagyma; só, olaj, olívaolaj, csilipor.



Elkészítése: A krumplikat darabokra vágva enyhén sós vízben, a kettévágott retkekkel főni tesszük (2-3retket tegyünk el a díszítéshez). Annyi vízzel engedjük fel, ami valamivel elfedi. Ha megpuhult, merülőmixerrel pépesítjük, ha szükséges, még annyi vizet adunk alá, amilyen sűrűre szeretjük, felforraljuk. Tálaláskor keményre főtt tojással és csiliporral megszórva kínáljuk.

Megjegyzés: Variálhatunk is: tejjel, tejföllel gazdagíthatjuk, szerecsendióval fűszerezhetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése