Rózsaszínű retek-krémleves
Hozzávalók (4 személyre): 3 kötés retek, 5 közepes burgonya,
2 kemény tojás, 1 kisebb vöröshagyma; só, olaj, olívaolaj, csilipor.
Elkészítése: A krumplikat darabokra vágva enyhén sós vízben,
a kettévágott retkekkel főni tesszük (2-3retket tegyünk el a díszítéshez).
Annyi vízzel engedjük fel, ami valamivel elfedi. Ha megpuhult, merülőmixerrel
pépesítjük, ha szükséges, még annyi vizet adunk alá, amilyen sűrűre szeretjük,
felforraljuk. Tálaláskor keményre főtt tojással és csiliporral megszórva
kínáljuk.
Megjegyzés: Variálhatunk is: tejjel, tejföllel
gazdagíthatjuk, szerecsendióval fűszerezhetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése