Hozzávalók: 15 dkg cukor, 10 dkg apró darabkákra vágott dió (késes aprítóban), csipet só, 4 dl tej, 3 tojássárgája, 2,5 dl tejszín.
Elkészítése: A cukorból világos karamellt készítünk,
beleszórjuk a diót, és párszor elkavarjuk (ne ijedjünk meg, ha összeragad).
Megszórjuk a sóval, felengedjük a tejjel (vigyázzunk, nehogy a gőz megégessen).
Lassú tűzön kavargatva főzzük, hogy a karamelles dió felolvadjon. Amikor szép
egyenletes massza, a tojások sárgáját kikavarjuk, és hőkiegyenlítés után az
alaphoz kavarjuk. Kavargatva főzzük pár percig, levesszük, és kihűtjük.
Belekavarjuk a felvert tejszínhabot, jól záródó dobozban fagyasszuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése