Retkes-zöldfűszeres csirkemell

Hozzávalók (4 személyre): 4 fél csirkemell filé (darabja 20-25 dkg), 4 tojás, 5-6 retek, csirkefűszer (legjobb a házi, a 34-35 oldalon találnak egy házi fűszerkeveréket), 10 dkg vaj, 2 zöldhagyma szára, zöldkapor, só, zsiradék.



Elkészítése: A csirkemelleket vízszintesen, éles késsel óvatosan kettévágjuk, a belső, különálló kis részét levágjuk, így lesz 3 szeletünk személyenként. Megszórjuk fűszerkeverékkel, sóval és borssal, és lehetőleg egy éjszakára hagyjuk pácolódni. Másnap nem túl bő olajon, mindkét oldalukról szép pirosra sütjük. Közben a szobahőmérsékletű, puha vajhoz kavarjuk a nagyon apróra vágott retket és zöldfűszereket, enyhén sózzuk. A húsokat kiszedjük, melegen tarjuk. A zsiradékban híg tükörtojásnak megsütjük a tojásokat, ráemeljük a tányérra halmozott húsra, és azonnal, vékonyan rákenünk a vajból. Tetszés szerinti körettel kínáljuk.

Megjegyzés: Ha a vaj nem akarna a tojáson megolvadni (van rá esély, ha nem rakjuk azonnal rá a forró tojásra), pár pillanatra tegyük tányérostól a mikrohullámú sütőbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése