Hozzávalók (4 személyre): 4 fél csirkemell filé (darabja 20-25 dkg), 4 tojás, 5-6 retek, csirkefűszer (legjobb a házi, a 34-35 oldalon találnak egy házi fűszerkeveréket), 10 dkg vaj, 2 zöldhagyma szára, zöldkapor, só, zsiradék.
Elkészítése: A csirkemelleket vízszintesen, éles késsel
óvatosan kettévágjuk, a belső, különálló kis részét levágjuk, így lesz 3
szeletünk személyenként. Megszórjuk fűszerkeverékkel, sóval és borssal, és
lehetőleg egy éjszakára hagyjuk pácolódni. Másnap nem túl bő olajon, mindkét
oldalukról szép pirosra sütjük. Közben a szobahőmérsékletű, puha vajhoz
kavarjuk a nagyon apróra vágott retket és zöldfűszereket, enyhén sózzuk. A
húsokat kiszedjük, melegen tarjuk. A zsiradékban híg tükörtojásnak megsütjük a
tojásokat, ráemeljük a tányérra halmozott húsra, és azonnal, vékonyan rákenünk
a vajból. Tetszés szerinti körettel kínáljuk.
Megjegyzés: Ha a vaj nem akarna a tojáson megolvadni (van rá
esély, ha nem rakjuk azonnal rá a forró tojásra), pár pillanatra tegyük
tányérostól a mikrohullámú sütőbe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése