Ropogós húsos palacsinta

Hozzávalók (kb. 16-18 darabhoz): 20 dkg liszt, 2 nagy tojás, 3 evőkanál olaj, 1,5 dl tej, só, ásványvíz; a töltelékhez: 50 dkg disznóhús, 2-3 cikk fokhagyma, 1 kisebb vöröshagyma, 1 babérlevél, só, bors, majoránna; a panírhoz: liszt, 2 tojás, búzadara, szezámmag; továbbá zsiradék.



Elkészítése: A hagymákat apróra vágva kevés zsiradékon kissé megpároljuk.  Hozzákavarjuk a kisebb darabokra vágott húst, felengedjük kevés vízzel, fűszerezzük, készre pároljuk, ha kihűlt ledaráljuk. A palacsinta hozzávalóiból, ásványvízzel palacsintatésztát kavarunk, vékony palacsintákat sütünk belőle. A darált hússal a palacsintákat nem túl vastagon megkenjük, ám csak félig tekerjük fel, akkor elvágjuk, így vékony, hosszúkás palacsintákat kapunk. Egy palacsintából tehát két töltött palacsintát kapunk. Lisztbe, felvert tojásba, majd búzadarával elkavart jó sok szezámmagba forgatjuk, bő, forró zsiradékban kisütjük.

Hidegen, melegen finom, de készítsünk mellé tetszés szerinti mártogatót, ha más nincs kéznél, egyszerű ketchupot, vagy ízesített tejfölt, joghurtot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése