Hozzávalók (8-10 darabhoz): 20 dkg liszt, só, zöldkapor, 3 evőkanál olaj, 1 dl tej, ásványvíz; a töltelékhez: 50 dkg gomba, 1 kisebb vöröshagyma, 1 csapott evőkanál liszt, só, bors, zsiradék; a panírhoz: 2 kisebb tojás, só, bors, liszt, morzsa; a szószhoz: 25 dkg gomba, fél evőkanál liszt, tej, só, bors.
Elkészítése: A szószhoz és a töltelékhez való gombát az
apróra vágott, kissé megdinsztelt hagymán megpároljuk, fűszerezzük, kihűtjük.
Közben a palacsinta hozzávalóiból tésztát kavarunk, megsütjük. A gombát 3
részre osztjuk, 2 részt ledarálunk (elhagyható), a liszttel összeforraljuk,
hűlni hagyjuk. Közben a maradék gombát a liszttel szintén összesütjük,
botturmix segítségével pépesítjük, a tűzre visszatéve annyi tejjel forraljuk
fel, hogy ízlés szerinti vastagságot kapjon.
A félretett gombával a palacsintákat megtöltjük, lisztbe,
felvert tojásba, majd morzsába forgatjuk, óvatosan forró olajba helyezzük,
minden oldaláról szépen megsütjük.
Megjegyzés: kínálhatjuk melegen főzelékek mellé, ekkor
elhanyagolható a szósz, de tálalhatjuk rizzsel, tésztával, ekkor szükséges a
szósz is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése