Kapros, gombás palacsinta

Hozzávalók (8-10 darabhoz): 20 dkg liszt, só, zöldkapor, 3 evőkanál olaj, 1 dl tej, ásványvíz; a töltelékhez: 50 dkg gomba, 1 kisebb vöröshagyma, 1 csapott evőkanál liszt, só, bors, zsiradék; a panírhoz: 2 kisebb tojás, só, bors, liszt, morzsa; a szószhoz: 25 dkg gomba, fél evőkanál liszt, tej, só, bors.



Elkészítése: A szószhoz és a töltelékhez való gombát az apróra vágott, kissé megdinsztelt hagymán megpároljuk, fűszerezzük, kihűtjük. Közben a palacsinta hozzávalóiból tésztát kavarunk, megsütjük. A gombát 3 részre osztjuk, 2 részt ledarálunk (elhagyható), a liszttel összeforraljuk, hűlni hagyjuk. Közben a maradék gombát a liszttel szintén összesütjük, botturmix segítségével pépesítjük, a tűzre visszatéve annyi tejjel forraljuk fel, hogy ízlés szerinti vastagságot kapjon.

A félretett gombával a palacsintákat megtöltjük, lisztbe, felvert tojásba, majd morzsába forgatjuk, óvatosan forró olajba helyezzük, minden oldaláról szépen megsütjük.

Megjegyzés: kínálhatjuk melegen főzelékek mellé, ekkor elhanyagolható a szósz, de tálalhatjuk rizzsel, tésztával, ekkor szükséges a szósz is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése