Kókuszhabos palacsinta

Hozzávalók (kb. 10 darabhoz): 20 dkg liszt, 2 nagy tojás, 3 evőkanál olaj, 1 evőkanál cukor, csipet só; a töltelékhez: 10 dkg kókuszreszelék, 1 púpos evőkanál tejpor, tej, 1,5 dl tejszín, cukor ízlés szerint; a tálaláshoz: savanykás lekvár, porcukor, 1,5 dl tejszín, kb. 5 dkg csokoládé és 0,5 dl tejszín.



Elkészítése: A kókuszreszelékhez cukrot kavarunk, hozzáadjuk a tejport és éppen annyi tejet adunk hozzá, hogy lassú tűzön pár percig kavargatva főzzük. Levesszük, hűlni hagyjuk. A palacsinta hozzávalóiból palacsintát sütünk, langyosra hűtjük. A kókuszkrémhez kavarjuk a keményre vert tejszínt. A palacsintákat megkenjük lekvárral, majd a kókuszos krémmel, feltekerve tejszínhabbal díszítjük, és meglocsoljuk az összeolvasztott csokoládéval.

Megjegyzés: A kókuszreszelék főzésénél inkább kevesebb tejet adjunk a kezdésnél, főzés közben még pótolhatjuk, mert ha nem lesz elég szilárd a krém, lágy marad miután a tejszínhabbal elkavartuk. Ha mégis ellágyulna, a tűzről való levétele után szűrőbe téve nyomkodjuk ki belőle a felesleges nedvességet. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése