Erdei gyümölcsös palacsinta

Hozzávalók (8-9 darabhoz): 15 dkg liszt, 2 tojás, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál cukor, ásványvíz, csipet só; a töltelékhez: 10 dkg tehéntúró, 5 dkg mascarpone, 1 dl tejszín, 10-15 dkg mélyhűtött vegyes erdei gyümölcs, porcukor; 10 dkg étcsokoládé, 2 evőkanál olaj, 2-3 evőkanál víz, porcukor.



Elkészítése: A palacsinta hozzávalóiból az ásványvízzel tésztát kavarunk, legalább 20 percig pihentetjük. Ha besűrűsödik, vízzel hígítjuk megfelelő állagúra, megsütjük, langyosra hűtjük, vagy kihűtjük.

A túrót a felengedett, levétől kinyomkodott gyümölcsökkel és a mascarponéval, porcukor hozzáadásával krémmé kavarjuk, beleforgatjuk a felvert tejszínt. A palacsintákat megtöltve feltekerjük, tetszés szerint krémmel díszítjük, majd a csokoládé az olaj és a víz összeolvasztott keverékével meglocsoljuk, porcukorral megszórva kínáljuk.

Megjegyzés: Nyáron jól behűtve kiváló frissítő. A tetejére a csokoládéhoz megeshet, hogy szükséges még egy evőkanál víz, a csokoládé minőségétől is függően, a lényeg, hogy öntetszerű állagú legyen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése