Hozzávalók (8-9 darabhoz): 15 dkg liszt, 2 tojás, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál cukor, ásványvíz, csipet só; a töltelékhez: 10 dkg tehéntúró, 5 dkg mascarpone, 1 dl tejszín, 10-15 dkg mélyhűtött vegyes erdei gyümölcs, porcukor; 10 dkg étcsokoládé, 2 evőkanál olaj, 2-3 evőkanál víz, porcukor.
Elkészítése: A palacsinta hozzávalóiból az ásványvízzel
tésztát kavarunk, legalább 20 percig pihentetjük. Ha besűrűsödik, vízzel
hígítjuk megfelelő állagúra, megsütjük, langyosra hűtjük, vagy kihűtjük.
A túrót a felengedett, levétől kinyomkodott gyümölcsökkel és
a mascarponéval, porcukor hozzáadásával krémmé kavarjuk, beleforgatjuk a
felvert tejszínt. A palacsintákat megtöltve feltekerjük, tetszés szerint
krémmel díszítjük, majd a csokoládé az olaj és a víz összeolvasztott
keverékével meglocsoljuk, porcukorral megszórva kínáljuk.
Megjegyzés: Nyáron jól behűtve kiváló frissítő. A tetejére a
csokoládéhoz megeshet, hogy szükséges még egy evőkanál víz, a csokoládé
minőségétől is függően, a lényeg, hogy öntetszerű állagú legyen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése